Komentátor Hrbatý využil v Aucklande voľno a zahral si

08.01.2012 Celý región

AUCKLAND 8. januára (WEBNOVINY) - Slovenský tenista Dominik Hrbatý prehral v nedeľňajšom zápase 2. kola kvalifikácie dvojhry na turnaji Heineken Open v novozélandskom Aucklande (dotácia 398 250 USD, tvrdý povrch Rebound Ace) s domácim Arťomom Sitakom za 73 minút 3:6, 4:6.

Od 4. januára 34-ročný slovenský Športovec roka 2005 Hrbatý nenadviazal na svoje sobotňajšie víťazstvo nad Španielom Ribom, ktoré bolo pre neho premiérovým na úrovni ATP World Tour od októbra 2009.

Bývalý 12. muž svetového rebríčka Hrbatý, teraz 707. v hodnotení, predtým naposledy na oficiálnej medzinárodnej scéne, teda mimo ligových súťaží klubov, hral v singli vlani 10. júna na challengeri v Košiciach.

Vo štvrťfinále ho vtedy zastavil Rumun Victor Crivoi. Na hlavnej úrovni teraz Hrbatý uspel prvýkrát od triumfu nad Španielom Rubénom Ramírezom-Hidalgom vo viedenskej kvalifikácii spred viac ako dvoch rokov.

Dvojhra - kvalifikácia - 2. kolo:
Arťom Sitak (N. Zél.) - Dominik Hrbatý (SR) 6:3, 6:4 za 73 minút


Kvalifikácia zo žartu

"Žiadny návrat, nemám naplánované iné turnaje. Pricestoval som do Aucklandu komentovať prenosy pre miestnu televíznu stanicu Sky Sports, som tu už týždeň. Mal som voľno, tak som sa spýtal, či si môžem zahrať kvalifikáciu. Využil som túto príležitosť. Vôbec som nerátal s tým, že by som mohol hrať takto dobre. Za ostatné tri týždne som totiž trénoval s jediným poriadnym hráčom. Počas pobytu v Thajsku som hrával s dvanásťročným chlapcom a tu v Aucklande asi hodinu denne s babami z WTA a chodil som si sám servovať. Celé to bolo z pasie, vyložene pre radosť. O to viac ma potešilo zistenie, že ešte stále dokážem zdolať súpera z Top 100," povedal Dominik Hrbatý pre agentúru SITA.

Hrbatý je v Aucklande, kde v rokoch 2001 a 2004 získal tretinu zo svojich turnajových trofejí, aj s manželkou Nelly a dcérkou Ellou, na ktorej konto sa usmial, že vytvorila rekord, keď už ako ročná má za sebou svoj prvý turnaj WTA.

"Komentovanie je pre mňa novou skúsenosťou a zážitkom. Pre hráča je dosť zvláštne mať zrazu iný uhol pohľadu. Spočiatku som sa trochu obával angličtiny, ale výhodou je, že poznám tenisové výrazy. Akurát som zistil, že nie je ľahké zmestiť sa do tých približne dvadsiatich sekúnd medzi výmenami. Na vysvetlenie herných situácií netenisovému divákovi by to chcelo väčší priestor. Mnohí mi však už povedali, že sa im moje komentovanie páči, som z tých pozitívnych priamych reakcií príjemne prekvapený. Pýtal som sa aj šéfa vysielania na odozvy od divákov. Povedal, že neprišli žiadne, čo je však vraj iba dobre, lebo keď sa nejaké vyskytnú, tak väčšinou len negatívne, povedal Hrbatý."
 

Vyberte región